lauantai 3. tammikuuta 2009

VesivärivinkkiSyksyn blogitapaamisessa sain Sirpalta vinkin, että Winsor&Newtonin vesivärit ovat hyvät kun minua värittäminen vesiväreillä kiinnosti kovasti. Sirpahan on mestarivärittäjä, joten tietää mistä puhuu.
Minä lähdin tietysti heti kunnollisten värien hankintaretkelle. Jokainen värinappi oli pakattuna omaan paperiinsa. Itse en olisi hoksannut jos en olisi Sirpalla havainnut, että hän oli liimannut etukanteen värinappien päältä leikkaamansa etiketit. Siinä on värikartta valmiina ja myös värin nimi jos pitää hankkia uusi sama väri loppuneen tilalle.
Olen näistä väreistä postannut muistaakseni aiemminkin, mutta noiden lappusten takia kirjoittelin asiasta uudelleen, koska ainakaan minulle ei myyjä osannut kertoa, että tästä voisi olla jotain hyötyä väritysvaiheessa tai myöhemmin värin nimen tietämisessä kun uuden tarvitsen. Nämäkin kyllä taitavat riittää aika pitkään. Minä tosin en muilla väreillä juuri värittelekään.
Värinappeja on olemassa melkoinen määrä. Sen havaitsin tuosta vesivärityksen alkeiskirjasta jonka hankin, kun ajattelin että värittäminen avautuisi vähän paremmin. Jotain sieltä ehkä tarttuikin. Havainto kuitenkin oli, että kun minullakin satsissani esim. neljä erilaista sinistä, niin kirjasta löytyi esimerkkivärityksista vissiin saman verran lisää.

Edit: tiedoksi ystäville aiempien kommenttien johdosta: Eka työpäivä eilen meni hyvin, paitsi että silmissä on kuin santaa. En sitten tiedä johtuuko pölystä mikä pöllyi kun koneita siirreltiin, vai siitä että talo, jossa työskentelen on hometalo.

4 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Oi, minä hankin nuo värit juuri tällä viikolla ja on aivan upeat! Tein itse värikartan (ja postasinkin ajastuksella parin viikon päähän, kun olen reissussa) laitoin 2-puoleisella teipillä ohuen suikaleen paperia napin alapuolelle ja siihen itse väritin. Tuohon kanteen laitoin sen värikartan, joka tuli paketin mukana. Huomasin, että niissä kipoissa lukee värin nimi, mutta tuo olisi kanssa ollut hyvä idea, että tietää mikä olikaan loppunut väri. (minun väritysvauhdillani tosin nämä värit kestää ja kestää ja kestää...)

Maaret kirjoitti...

Ihana ja tarpeellinen postaus monelle! On tämä "meidän" maailma vaan ihana, kun avoimesti kerrotaan kavereillekin vinkkejä, eikä pidetä kaikki tieto vaan omana :) Ps. Toivottavasti et oikeasti hometalossa joudu työskentelemään!!!!!

Eija kirjoitti...

Kyllä vaan Maaret, mutta 31.10.2009 laitetaan office Forssassa kiinni ja siirto Hämeenlinnaan tapahtuu. Toivottavasti en oireile sitä ennen pahemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun tällä oli paljon katselemista. Kauniita kortteja ja helmiä. Tietoakin löytyi jälleen. Mielenkiintoista kuulla myös noista väreistä. Itse ostin vasta inktensse kynät mutta en ole ehtinyt kokeilemaan. Iloa alkaneeseen vuoteen.