lauantai 15. marraskuuta 2008

Kädentaitomessuilla 14.11.2008 Tampereella

Kävin eilen käsityömessuilla ajatellen, että perjantaina ei ole paljon väkeä liikkeellä (väärin ajateltu ettei olisi ollut, mutta todennäköisesti tänään ja huomenna ruuhkat ovat vielä aivan omaa luokkaansa). Tuntui että kaikki muutkin olivat ajatelleet samoin ja ysitieltä käännyttyäni Pirkkalaan madeltiin melkein tunti Pirkkahalliin. Onneksi olin ostanut lipun ennakkoon, ettei tarvinnut sitäkin jonottaa. Näytteilleasettajia oli hallit täynnä ja tavaranpaljous oli mahdoton.

Ensimmäisenä kiinnostuksen kohteena minulla oli Heinikka, jossa Maiju oli demoassa uuden leikkurin käyttöä ym. Toiseksi suuntasin Sinelliin jossa Taava esitteli leimailutekniikoita. Oli niitä muitakin kortintekijälle sopivia osastoja, mutta ehdottomasti parhaaksi minulle osoittautui Heinikka. Esim. korttien taustapapereita joutuu aina ostamaan netin kautta eikä se ole lainkaan sama kuin että näkee kaiken livenä. Selvisin siis mielestäni ihan kunnialla paperipuolesta enkä olematonta omaisuuttani niihin hassannut. Ostin vain tarpeellista :)

Mutta: Korujen tekohan on yksi harrastuksistani, joten katselin myös helmiä sillä silmällä. Kävin Helmiliinan osastolla, HelmiQ:ssa, taisin uida Helmimeressä ja sitten viimeiseksi löysin kivinäyttelyn puolelta Geoart Ab - The Mine of Gemsin osaston. Paha juttu. Mahtavat valikoimat ihania ja erikoisia helmiä. Osan kuvassa olevista helmistä ostin sieltä.
Nämä ihanuudet ovat eri värisiä makeanvedenhelmiä, valkoisia akaatteja, värittömiä vuorikristalleja, onyxia, fluoriitteja ja kierteisiä hopeafoliohelmiä. Tuon soikean ja melkein mustan, väriä vaihtavan nimi on nyt kadoksissa, mutta tulee varmasti mieleen jossain vaiheessa.

Yksi messujen parasta antia oli blogimaailman/blogitapaamisten perusteella tutuiksi tulleiden Mummelin ja Maaretin tapaaminen. Oli kuulkaa ääntä ja naurua ilmassa kun kahvitellessamme jaettiin kokemuksia leimailusta ja yleensäkin korttien teosta. Uusia vinkkejä tuli paljonkin. Kiitos seurasta tytöt! Ensimmäinen messureissu on nyt takana ja kyllä näillä tarvitsee varmaan tulevaisuudessakin käydä.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Eija kivasta seurasta. Kyllä meillä oli hauskaa, tuo nauraminen sitten keventää mieltä tosi paljon. Nuo helmet näyttävät täälläkin upeilta, värkkääpä vain valmista näytille. Arvaapa kuka oli tänäänkin messuilla ja meni taas ihan vähän rahaa, ei paljon. Mennäänhän toistekin.

Anonyymi kirjoitti...

Blogissani sinulle jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Kerran vielä suuret kiitokset ihanasta seurasta :) Toivottavasti tavataan taas pian uudelleen :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun kävitte :)
Kiitos myös ihanasta tekstiviestistä, jonka laitoit silloin perjantai-iltana. Oli niin paljon kauniita sanoja viestissä :)

Anonyymi kirjoitti...

En ehtinyt kivipuolle messuilla lainkaan, joten ei sama osasto ollut. Mutta kauniita löytöjä olet tehnyt.