keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Makeanvedenhelmiä ja Swarovskin kristalleja

Livenä nuo hyvälaatuiset makeanvedenhelmet ovat punaisempia ja hohtavampia. Swarojen väri on Chrystal AB ja lisänä tässä vaijerikorussa olen käyttänyt hopeisia kukkavälihelmiä eli spacereita ja on siellä muutama satiinihiottu hopeahelmikin.

Aid
oilla helmillä tarkoitetaan yleisesti merihelmiä tai makeanvedenhelmiä. Nimensä mukaisesti merihelmet kasvatetaan meressä ja makeanvedenhelmet makeassa, eli suolattomassa vedessä. Molemmat kuitenkin kasvavat simpukassa usean vuoden ajan ja helmen kasvamiseen menee täten aikaa. Aito helmi muodostuu monista kerroksista helmiäistä.

Aidon helmen erottaa väärästä naarmutustestin avulla. Aidot helmet ovat täyttä helmiäistä, joten naarmu ei vahingoita helmeä. Epäaidot helmet ovat tavallisimmin helmiäisellä päällystettyjä muovikuulia, joten pienikin naarmu rikkoo ohuen kerroksen ja paljastaa muovisen sisushelmen. Muoviset helmet tunnistaa myös niiden keveydestä verrattuna aitoihin helmiin. Ei kuitenkaan kannata käyttää kovia keinoja helmen aitoiuden selvittämiseksi ettei vaurioita helmeä pysyvästi.

Näihin helmiin alan pikkuhiljaa ihastua ja olen jo hankkinut helmisilkkiä ja kaikenlaisia ohjeita nauhojen solmimiseen. Repertuaari siis laajenee taas.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen ihana koru ja spacereitakin käytetty :) Niistä tuli ihan perjantain messut mieleen,kun rampattiin ja etsittiin metallisia välikukka- helmiä :):)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita koruja olet niitä aarteista tehnyt, välikukka- helmi laatikko oli löytynyt ja nyt niitä on täällä minulla. Posti toi äsken kaikkea kadonnutta. jes....

Eija kirjoitti...

.. ja mä löysin omasta jemmasta ylisuuria helmihattuja joille annoin vasarasta että sain niitä litteämmiksi. Hienoja tuli. Kunhan ehdin käyttää niin näette, että pienellä remontillakin niitä saa järjestettyä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä EIJA :) :)

Unknown kirjoitti...

tosi kaunis!!

Mari kirjoitti...

Ihanan värinen!!! Mutta niin on sekin, jonka tänään sulta ostin. :)

jasonbob kirjoitti...

off white shoes
curry 7 shoes
outlet golden goose
off white jordan 1
yeezy boost
curry 6
kyrie irving shoes
supreme clothing
moncler outlet
russell westbrook shoes