lauantai 28. elokuuta 2010

Kesätori pulkassaJonkin verran on haikea olo. Viimeinen Somerniemen kesätoripäivä tältä kesältä on takana ja seuraava on toivottavsti ensi kesänä toukokuussa. Jokaiselle lauantaille en lainkaan ehtinyt, mutta vanhoja kahden kesän aikana tutuksi tulleita ihmisiä tapasin montakin, niin asiakkaita kuin muita myyjiäkin. On siellä ihan oma tunnelmansa ja omat ihmisensä, jotka rikastuttavat ihmisen elämää kummasti talven pimeitä kohden mennessä.

Kesän kohokohtiin kuuluu ilman muuta somerolaisen Tammen Reiskan tapaaminen. Hän on eläkkeellä oleva entinen vahtimestari ja tekee harrastuksekseen kukkopillejä Kultelan savesta. Reiskan kukkopillin olen joka kesältä ostanut muistoksi kesätorista, vaikka en tavallisesti tämäntyylisestä tavarasta paljon perusta. Hän on vanhan ajan herrasmies ja hänet keväällä nähdessäni olen tosi iloinen nähdessäni hänet hyvissä voimissa "still going strong" :) Reiskan uutuutena tänä kesänä oli veden avulla iloisesti pulputtava "käki", kun pyrstöön puhaltaa. Sitä mieleilin, mutta päädyin kuitenkin perinteiseen kukkopilliin, jossa oli uutta designia tälle kesälle harja ja heltta sekä ennen näkemätön sulkien maalaus ;). Tämä oli ihan must ja sen sai japaninpystykorvamme Aku tuliaisiksi torilta. Emäntä on tosi huono vislaamaan Akua pihalta sisään ja tämä kukkopilli tullee toimittamaan tätä virkaa passelisti.

Torilta toivoo aina tekevänsä löytöjä ja niin tein minäkin tällä kertaa, koska pääsin kiertämään toria saatuani mieheni Matin apulaiseksi omaan kojuun. Eilen vietimme 30-vuotishääpäivää ja tämä liittyi siihen juhlintaan :)
Löysin aivan ikivanhan neulapaketin myyntikansineen (tästä pitänee joskus tehdä oma postaus), pari kirjaa Riihimäen lasista ja Arabian kannuista, kolme Nuutajärven apilalasia, oikein vanhat pikkuiset sakset annettavaksi ystävälleni Ilolan Eijalle keväällä kun taas näemme Somerniemen kesätorilla (sakset pääsevät varmasti johonkin hänen ihanista tauluistaaan), kaksi Sand'in paitapuseroa, pari pihalta puuttuvaa perennaa ja nuo kuvassa näkyvät nauhat. Nauhat olivat justiinsa värejä jotka minulta puuttuivat. Löytö, sanoisin kun muistelen mitä nauhat/metri kaupassa maksavat.
Koko kesänä en ole tehnyt näin paljon ostoksia, mutta nämä tulivat sopivasti juuri viimeiseen torikäyntiin ja jättivät hyvän mielen.

Nyt voi jatkaa kohti syksyä ja joulua stressittömin mielin ainakin harrastuksen puolesta.
Pitää vielä sanoa, että olen iloinen siitä, että tänä kesänä uusina myyntipöydälläni olleet taulut ja sytykekukatkin löysivät tarvitsijansa. Tästä on taas kiva jatkaa eteenpäin kohti uusia seikkailuja.

1 kommentti:

mirva kirjoitti...

Enpä ehtinyt tänä kesänä kertaakaan Somerniemen torille katsomaan sinua. Harmi...
Hyviä ostoksia olet tehnyt :)
Ihanaa syksyä sinulle. Toivottavasti nähdään Forssassa joku päivä :)