sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Pariisia

Tulin viikko sitten muutaman päivän Pariisin-matkalta ja laitan muutaman kuvan matkalta. Ilma oli melkoisen ikävä - tietysti olisi voinut tulla enemmän vettä.. Aika kylmää, mutta ei se kauheasti menoa haitannut. Kohteena olivat nähtävyydet ja vähän shoppailua. Kuvat ovat tummia sävyltään, koska ilma oli ikävä kyllä pilvinen koko ajan. Matka oli kuitenkin mahtava ja minä, joka pidän kivikasoista, nautin suunnattomasti näistä vanhoista hienoista rakennuksista.

Ensimmäiseksi suuntasimme Eiffel-torniin. Jonot hisseille olivat pitkät, kuten etukäteen oli kerrottu, joten kiipesimme kiltisti pitkälti yli 300 askelta tuohon ensimmäiselle tasanteelle josta siitäkin oli huikaisevat näkymät yli Pariisin. Harvoin sitä jalat tulevat kipeäksi Eiffeliin kiipeämisestä ajattelimme, joten siitä vaan.

Näkymä yhteen suuntaan.


Tämän tornin edessä oli kaikenlaisen toiminnan kieltävä merkki. Makoileminen nurmikolla ainakin.

Lafayette-tavaratalo oli toodella hieno arkkitehtuuriltaan. Tässä katto.

Asuimme n. 200 metrin päässä Notre Damesta Hotel Mont Blancissa. Pieni ja siisti hotelli hyvällä paikalla Rue de la Huchetten varrella.


Tässä keskimmäinen sisäänkäynti. Kirkkoa on mahdoton sanoin kuvata.

Muutamassa päivässä ei paljon ehtinyt syventyä näihin hienoihin nähtävyyksiin. Riemukaari ja Obeliski näkyivät hienosti ylittäessämme Champs Elyséen, Louvressa käytiin vain pihalla ihmettelemässä. Pariisi on unohtumaton näky. Pitää myös sanoa, että huonoa ruokaa emme onnistuneet saamaan kertaakaan ja hintataso on muuten Suomen luokkaa, mutta kahvi oli melkoisen kallista, myös Iris Coffeen muodossa :) 11e!

Syy hiljaiseloon blogissa on ollut inhottava hammassärky. Poskihammas oireili jo ensimmäisenä yönä, mutta äityi tosi pahaksi onneksi vasta tulomatkalla. Sitä olen tässä nyt sairastanut viikon ja vasta perjantai-iltana alkoi tuntua siltä, että taidan sittenkin jäädä henkiin. Hermosärky on kauheaa kun särkylääke ei auta ja vasta kolmas antibiootti alkaa tehota. Nyt pitäneekin kiittää, kuten Oscar- ym. voittajat, koko tiimiä paranemisesta: kolmea eri hammaslääkäriä, sairaanhoitaja-pikkusiskoa, päivystävää lääkäriä, aviomiestä, poikaa ja pojan pentukoiraa Akua sekä lukuisaa joukkoa ystäviä.

9 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

ihania kuvia!!!

Eleonora kirjoitti...

Pariisi on ihana!!
Kiva, että antibiootit tehoavat ja särky on poissa!!

maiju kirjoitti...

IHanaa sä olet palannut... On ollut jo ikävä ;)
Hammassärky on ikävää... Onneksi en ole 15 vuoteen siitä kärsinyt, mutta olen kokenut ja tiedän. Siinä on leikki kaukana. Toivotaan, että nyt alkaa jo elämä maistumaan ja varsinkin askartelut ;)

Maaret kirjoitti...

Kotosuomessa olet, ihanaa :)
Onneksi hammassärky ei reissun päällä äitynyt vielä kovin pahaksi, eikä se toden totta muutenkaan kivaa ole! Hyvä, että nyt tuntuu antibiootit auttavan:)
Olipas kiva katsella tuttujen paikkojen kuvia, oikein ikävä tuli Pariisiin!

Elina kirjoitti...

Upeat maisemat Pariisin matkallasi! Hyvä, että särky on pois!

Eleonora kirjoitti...

Kurkkathan blogiini, siellä sinulle jotain:)

Purppura1 kirjoitti...

Kiva kun sinulla on ollut ihana matka.
Miten hammas? Joko olet voitonpuolella?
Minulla on ollut sellaista haipakkaa, etten ole ehtinyt mailailla. Tulen makkaramarkkinoille myymään sinne TAmmelaan. Otan sinulle sinne Dt-paketin mukaan, jos pääset hakemaan? Jollet niin tiputan postilaatikkoosi.

Ritva kirjoitti...

Voi,vuonna ööööö eli 76 olin Pariisiissa interrail -matkaööa, voi niitä aikoja------

Heli Matero kirjoitti...

On varmasti ollut upea reissu..täällä haaveillaan, että joskus sinne pääsisi.