sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Let's go bananas! - Moving card - demo liikkuvan kortin tekoon


Tapasimme eilen Mirvan kanssa ja hänellä oli tuomisena minulle mm. tämä hauska Mimi. Juju jutussa oli, että tekisin kortinteosta demon. Ikinä en ole mitään demoa tehnyt ja tässäkin on paljon juttua asian vierestä. Tuli tässä samassa opeteltua Picasan käyttöä kun en halunnut montaa kuvaa laittaa.

Mimeistä olen tehnyt aiemmin cd-kortteja ja pullealla ladylla on aina pilkettä silmäkulmassa. Tämä kuva on minulle uusi (ja isompi kuin aiemmat). Tämä on "liikkuva kortti" eli kun madamen pepussa olevasta lapusta vähän nykii, niin vartalo ja jalka liikkuvat veikistelevästi.Ja tässä tarvikkeet alusta lähtien. Saattaahan juttua eksyä katsomaan joku, kuka ei ole vielä 3d-korttia tehnyt sillä sillähän tekniikalla tämä on tehty.

Tähän settiin kuuluu kolme arkkia ja ohjesivu. Mimillä on business-mies seurana josta sitten voi tehdä toisen kortin. Ensin leikataan tausta irti ja liimataan kiinni A5-kokoiseen korttipohjaan eli taitetaan A4 -kokoinen kartonki kahtia. Scor-Pal oli tässä hyvänä apuna jotta sai taitteen tehtyä hienosti. Sama homma käy esim. pallopääpuikolla pehmeällä alustalla.

Mimin alimmainen kerros on valmiiksi stanssattu eli on helppo painella irti arkista. Mimiin on selvästi merkattu kirjaimilla mitkä osat tulevat haaraniiteillä kiinni toisiinsa. Korttiin tarvitaan neljä haaraniittia (eivät ole mukana pakkauksessa). Ainoa mitä vähän mietin kokoamisvaiheessa oli soikea läpyskä, miten se kiinnitetään ja mihinkin reikään, mutta ohjeessa sanotaan kyllä melko selvästi B1, B2, B3 päällekkäin. A1 kiinnitetään sellaisenaan pohjaan D-reikään (merkkasin punaisilla nuolilla kuvaan).
Laitoin haaraniitit haarapuoli päälle päin, koska ne peittyvät päälle koottavalla 3d-kuvalla. Näin kortin sisäpuolelle jäävät näkyviin puolipallot, jotka eivät minun mielestäni haittaa mitään vaikka näkyvätkin.

Mimi on nyt koossa ja sen jälkeen kootaan kuva valmiiksi 3d-tarrojen avulla. Mimissä on sen verran isot osat, että kokoamiseen tarvitsin vain kahdenkokoisia 3d-tarroja. 3d-geeliä käytän yleensä aivan pienten osien kiinnittämiseen.

Kuvan sisältä leikattavat osat leikkaan kirurgin veitsellä ja leikkausalustana käytän itsekorjaavaa alustaa. Pitkään käytin paksuja pahveja joita tuli esim. vesivärilehtiöden alustoista, mutta jossain vaiheessa hankin tämän ja se on tosi kätevä ja pysyy siistinä.

Reunakoristeet tein Cuttlebugilla cuttiksen omalla stanssilla ja taas menin vipuun kun niitä aika harvoin käytän. Laitoin stanssin väärin päin eli metallipuoli päälle päin ja niinhän se oli kuin keinunjalka mankelointini jälkeen. Ei kaiketi mennyt vielä pilalle, mutta ehkä nyt muistan.

Vielä helmenpuolikkaat ja vähän kimalleliimaa pintaan, niin Miss Mimi on valmis. Saattaisi olla hauska kortti vaikka 50-vuotiskortiksi.

Miss Mimi, koristehelmiä eri väreissä, tarrapaloja ym. löytyy Purppurataivaasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta nämä oli aika kivoja... "vähän" huumoriakin näytti aiheissa olevan...

Sitten yksi asia... Sinelliin on tullut nyt 16,1 x 16,1 cm kirjekuoria. Eli nyt voi sitten 12 tuuman kargoneista tehdä helposti korttipohjia. Eli kartonki vain kahtia ja nuuttaus keskelle, niin saadaan 15 x 15 cm. korttipohjia, joita ainakin itse olen jo pitkään kaivannut :)

Anonyymi kirjoitti...

En ole tälläisiin ennen törmännytkään, kivalle näyttää. Kiitos demosta!