torstai 30. lokakuuta 2008

Hopearanneketju s-lenkeistä - Maria

Pitkästä aikaa innostuin tekemään koruja pelkästään hopeasta ilman mitään helmiä. Moni blogittaja kertoo, että "on muhinut pitkään mielessä" ja niin on käynyt minullakin. Olen halunnut opetella tekemään s-lenkkejä ja tehdä niistä ensiksi vaikka rannekorun. Tein lenkit, jotka näyttävät myös kahdeksikoilta, mutta kutsutaan s-lenkeiksi ja sitten kaivoin muun lenkkivarastoni esiin ja tällainen siitä sitten muotoutui.
Ässien lisäksi on neljää eri kokoa hopealenkkejä, joista suurimmista olen tehnyt Oili- eli kukkalenkit. Ketju on isompien renkaiden kohdalta 2 cm leveä ja pituutta tällä on 20 cm.

Siitä tuo leimausoikeus on mukava, että ei tarvitse mitenkään pidätellä hopean käyttöään että paino jäisi alle 10 gramman jos vauhti muuten on hyvä :)
Aiemmin tekemäni hopearannekorut löytyvät vanhasta blogistani täältä.

Edit: Tämän ranneketjun saa Maria joululahjaksi ja päätin nimetä ketjumallini hänen mukaansa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella upea koru.

Unknown kirjoitti...

mahtava koru!!! Niin se nurkka leimaisin josta kyselit on basic grey,n sarjaa...clearstamps...otan ja katon tarkemmin nimen ja palaan asiaan...=) Niissä on monen monta kiekura leimasinta ja niitä voi rakennella... Täytyy ihan sanoa että ne on leimasimia joit käytän enioten, melkein joka korttiin...=)

Unknown kirjoitti...

tässä kunnon nimi leimaisin sarjalle...=) Two Scoops, Clear stamps Swirlie, Basic Grey
Täällä ruotsissa ne maksaa 149kr eli noin 12 euroa

Anonyymi kirjoitti...

Ihan koru, tohon voi vaikka sitten halutessaan liittää itselleen tärkeitä hopeisia maskotteja roikkumaan :)
Blogissani on sulle yllätys!

Anonyymi kirjoitti...

Edelliseen kommenttiin korjaus; ei mikään ihan koru, vaan IHANA!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana koru! Itsellä on haaveena aloittaa piinaa jää nähtäväksi kuinka piinallinen on. Onneksi ei tarvi ihan itse harjoitella vaan saan ohjausta. Itse en ole myynyt yhtään korua, mutta hieman tutustunut leimaus hommaan. Olenkohan ymmärtänyt oikein että hopea koruja ei saa myydä ilman leimaa?

Eija kirjoitti...

Kiitos kaikille :)

Ritvalle: piina on kyllä aika lailla nimensä veroinen. Juuri kun luulet osaavasi niin huomaat, että pari senttiä sitten yksi lenkki kiertyykin väärin ja eikun purkamaan. Ei vaiskaan, mutta minä aikankin jouduin joka suunnalta katsomaan ketjua jokaisen lenkin asettelun yhteydessä. Ehkä toinen ketju menisi paremmin/helpommalla.
En nyt halua pelotella, ehkä vain olen tavallista kovapäisempi :)

Jos korussa on käytetty hopeaa yli 10 grammaa, niin se pitää leimata ennenkuin sitä saa hopeana myydä.
Siis oma Stukesin hyväksymä leima ja 925-leima osoittamassa metallin hopeapitoisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä katsotaan kuinka kovapää minulla sitten on ;o).
Aivan muistelen lukeneeni tuosta 10g rajasta. Hyvä oikeastaan että laatua tarkkaillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on piinaa kokeiltu ja kyllä se aikansa otti. Opella oli avuksi aloitus pala ketjua joten sen avulla oli ehkä helpompi aloittaa. Tarkkaa ja aikaa vievää pujottelua. Muistelen että ketju blogissa olisi kaksoisköysi ketjua Kuullostaako tutulta?