sunnuntai 22. elokuuta 2010

SytykekukkiaIsoja kanamunakennoja, valmista kynttilämassaa ja punaisia sekä keltaisia värinappeja.
Tarvikkeet ovat olleet kohta vuoden jemmassa, mutta tänään sitten lopulta kokeilin miten kukat onnistuvat. Hienoja sytykeruusuja ovat monetkin tehneet, mutta nämä eivät isoine terälehtineen aivan ruusujen kriteereitä täytä. Tuli siis sytykekukkia, millä saa tulen takkaan helposti.
Sulatin valmiin kynttilämassan (osa steariinia ja osa parafiinia) teräksisen kerroskattilan yläosassa ja kastelin siinä kennoista muotoilemani kukkaset. Sulaan värittömään massaan olin lisännyt punaisia värinappeja. Kastelin kukat 7-8 kertaan "liemeen" ja valutin vielä keltaista massaa vähän kukkien keskustaan, pitäähän kukissa keskusta olla.

Aion laittaa näitä sellofaanipusseihin, joihin leimaan "korttiosaston", mm. Maijun tyyliin :)

Edit I: Riitta kertoi näin kommenteissa:
"Poltettaviksi tarkoitettuja ei kannata kastaa kuin kerran. Olen tehnyt sytykeruusuja jo muutaman vuoden ja yhteensä monta sataa ja parhaita ovat kerran kastetut.Sytykkeenä aivan korvaamaton, mutta kaunis myös koristeena kunhan ei laita liian lämpimään paikkaan. Liika steariini on haitaksi poltettaessa ( se valuu eikä ehdi palaa). Väriaineet voivat myös värjätä esin takkaa."
Tämä pitääkin testata.

Edit II: Testasin ja hienosti paloi. Kaikki paloi eikä väriä jäänyt. Onkohan ero sitten siinä, että tämä ei ollut pelkkää steariinia, vaan steariinin ja parafiinin seosta. Samaa mitä kynttilöissä yleensä käytetään.

7 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Kivoja ovat. Minäkin olen vähän jemmannut noita kennoja. Katsotaan saanko joskus tehtyä näitä. Vai laitanko kennot vaan sitten kiertoon, jollekin, joka ehtii tekemään ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oletko jo polttanut ruusujasi? Vai onko ne tarkoitettu vain koristeeksi? Poltettaviksi tarkoitettuja ei kannata kastaa kuin kerran. Olen tehnyt sytykeruusuja jo muutaman vuoden ja yhteensä monta sataa ja parhaita ovat kerran kastetut.Sytykkeenä aivan korvaamaton, mutta kaunis myös koristeena kunhan ei laita liian lämpimään paikkaan. Liika steariini on haitaksi poltettaessa ( se valuu eikä ehdi palaa). Väriaineet voivat myös värjätä esin takkaa. Terv. Riitta

Eija kirjoitti...

Kiitos tiedosta Riitta!
En ole vielä kokeillut, mutta tämä oli kullanarvoista tietoa, mistä kukaan ei ole kertonut ennen mitään.
Pitääkin testata.

Anonyymi kirjoitti...

Millä värillä kannattaa kynttilämassa värjätä? Oon toistaiseksi tehnyt vanhoista kynttilänpätkistä massan, mutta väri on mitä on. Tein munakennojen puutteessa vessapaperirullan pohjista ja sanomalehtisuikaleista ruusuja omaan käyttöön ja nekin on toiminut erinomaisesti, mutta kuniimpia saa kennoista.

Eija kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Eija kirjoitti...


Olen ostanut sinellistä värejä juuri tähän tarkoitukseen, eli kynttilämassan värjäämiseen. Aikaa on kun ostin, mutta olivat muistaakseni varsin edullisia.

terrialonso kirjoitti...

so you could remain in beep.com/ full control of the infant stroller while See More Tips navigating. With a five-point harness system and Best Jogging Stroller Reviews For Infant and Toddler padded seats, the infant stroller will certainly maintain.