tiistai 11. toukokuuta 2010

Rooma 6. - 9.5.2010

Palazzo Venezia. Huiman kokoinen rakennus. Vähän saa mittasuhteista selvää, kun katselee ratsastajan huiskua päähineessä. Sillä on mittaa 1,9 metriä.

Olihan ihana matka. Kiitos matkaseurueelle, johon kuuluivat Taina, Liisa, Anne, Galina ja Marja. Kaikki sujui hienosti eikä mitään nikottelua tullut mistään suunnasta. Kaikille sopi aina kaikki :)
Porukalla reissaamisen yksi etu on, että monesti kannattaa liikkua taksilla. Toinen ehkä vielä merkittävämpi juttu on, että jos ei itse hoksaa jotain juttua, niin joku muu on välkympi kyllä. Tämäkin tuli todistettua.

Kun laskeuduimme Fiumicinon lentokentälle, ukkosti ja vettä satoi kaatamalla. Yksi salama taisi osua koneeseenkin. Pienesti tuli mieleen, että tarvitaanko täällä sontsaa koko ajan, mutta aina ohjelmamme sopi niin, ettemme kastuneet. Turisteja oli tietysti paljon liikkeellä (taskuvarkaisiin emme törmänneet) ja paikalliset olivat todella ystävällisiä. Taitaa taas suosikkimaa muuttua meikäläisellä.

Lensimme Riikan kautta Air Balticilla Roomaan. Takaisin tullessa kyllä vähän kylmäsi Riikan kentällä, kun kenttäbussi vei meidät koneen luo, jonka kyljessä luki "Carpaitair". Voi vain kuvitella mitä mielessä liikkui - mistähän sitä itsensä vielä löytää, mutta henkilökunta vakuutteli, että kyllä tässä Helsinkiin ollaan menossa.
Asuimme Hotel Zarassa via Della Quattro Fontaine 37:ssa, siis ihan sopivan keskellä kaikkea.

Sitten muutama kuva. Eivät ole mitään hääppöisiä kuvia, mutta kamerakin oli puoliksi manuaali, kun linssinsulkija ei toiminut kuin auttaen ja isoa digijärkkäriä en matkaan ottanut. Kotona sitten odotti äitienpäivälahjaksi hieno Olympus Tough-6010, jota aion käyttää jatkossa.

Siis jos jotakuta kiinnostaa hyvin vähän käytetty Nikon D80 digijärkkäri, kameran mukana tulleella AF-S Nikkor 18-55mm:n vakio-objektiivilla, 4 gigan muistikortilla ja hyvällä laukulla sekä suomenkieleisillä ohjeilla, niin otan tarjouksia vastaan. Tämä on liian fiksu kamera minulle.Matkailija Espanjalaisilla portailla. Turisteja oli runsaasti istuksimassa täällä. Pikkuveli etukäteen kertoi, että nämä rappuset ovat aivan liikaa mainostettuja, mutta olikohan ollut sittenkään oikeilla portailla ;) Kaikenlaisia pitkiä ja leveitä askelmia kun oli vähän joka puolella. Patsaita ja suihkulähteitä pilvin pimein.
Mapelle terveisiä: en tanssinut
Tässä hatussa ei ollut hintalappua..
Laukut olivat edullisia ja kauniita. Hinnat olivat 25 eurosta ylöspäin nahkalaukuilla koosta ja mallista riippuen. Itselle tarttui pari mukaan ja jotain muuta pientä. Eräät ostivat useampia strutsinnahkalaukkuja :D (tai ainakin siihen malliin stanssattuja, oiii ihania)
Pizzaa oli ihan pakko maistaa ja nam, hyvää oli. Ruokien hintataso oli kohtuullinen, edullisempi kuin Kreikassa tai Ranskassa. Pizza maksoi muistaakseni n.7 euroa, lasi talon valkoviiniä 5 euroa, paikallinen olut 5 euroa ja heinekenit sun muut 7 euroa. En löytänyt huonoa ruokaa koko reissulla, mutta jotkut saivat pari kertaa kuivaa kanaa eli sitä ei sitten suositella.
Vatikaanissakin käytiin. Osa porukasta lähti sinne jo aamiaisen jälkeen, koska tiedossa oli hurjat jonot. Sisään oli kuitenkin päässyt tunnin jonottamisella, mutta joka paikassa sisällä oli myös tungosta eli aikaa sinne pitää varata eikä sittenkään näe kuin osan.

Toinen porukka luopui Vatikaanista heti suosiolla ja lähdimme Mercato Testacciolle, jossa matkaopuksen mukaan on keskiviikkoisin ja lauantaisin tori, jossa on merkkikenkiä ja - vaatteita edullisesti. Kannatti mennä. Vaatteita oli pöydillä hintaan 6-10 euroa/kpl. Ostin parit mekot, puserot ja hameet. Sovituskoppia ei tietysti ollut, mutta hyvin onnistui silmämääräinen arviointikin. Nämä olivat siis tavallisten ihmisten kokoisia vaatteita eikä vain mannekiinivartaloisille, mitä yleensä liikkeissä on.
Kengät olivat myös kauniita ja hinnasta voi ottaa ykkösen edestä pois kun vertasi kauppojen hintoihin, mutta maltillisesti vain yhdet kengät mukaan.
Siskolla fiksuna tyttönä oli mukana pieni vaaka, jolla voi matkalaukun punnita ettei tarvitse kärvistellä matkalaukun painon kanssa. Itselle ei ole koskaan tullut mieleen, että kalavaakakin voisi tähän käydä. Reissusta oppii aina jotain.

Torireissun jälkeen menimme Pietarinkirkon aukiolle Vatikaaniin ja taas päätä huimasi isojen rakennusten ja suuren aukion koko. Yhden pylvään ympäri ei varmasti olisi kolmen naisen kädet riittäneet.

Fontana di Trevi. Huikea suihkulähde, just ihan kuin elokuvissa. Tänne heitettiin kaksi kolikkoa olan yli. Ensimmäisellä toivotaan, että palataan Roomaan ja toisella varmistetaan se. Kolikot kerätään päivittäin ja ne menevät italialaiselle hyväntekeväisyysjärjestö Caritakselle.

Tämäkin hyvin realistiselta vaikuttava oviaukon yläpuolella oleva patsas oli pakko kuvata. Noinhan ne roikkuvat, jos alaspäin riiputtaa :)

Kukkia ei paljon näkynyt keskustan alueella, jossa melkein koko ajan liikuimme. Kattopuutarhoista kyllä näkyi pieniä vilauksia. Kaupunki on siisti, mutta kadut sekavia. Yhdeltä aukiolta lähti helposti kuusi katua suuntiinsa.
Toisena päivänä lähdimme heti aamusta sight seeing-reisulle Rooman ympäri. Bussilla oli 13 pysäkkiä missä olisi halutessaan voinut jäädä tutustumaan nähtävyyteen ja taas hypätä uuteen bussiin, jotka liikkuivat koko päivän. 20 euroa oli tämän Ciao Roma -lipun hinta ja se kannatti kyllä maksaa. Selostukset paikoista voi kuunnella kuullokkeilla. Colosseum kiinnosti kovasti, mutta jonot sen ulkopuolella eivät. Aika on kuitenkin rajallista tällaisella pidennetyllä viikonloppulomalla.

Roomaa kannattaa käydä katsomassa ja ihailemassa.

Arrivederci Roma!

6 kommenttia:

Taava kirjoitti...

Varmasti hieno reissu, tahtoisin se minäkin johonkin lähteä, mutta katsellaan nyt...

maiju kirjoitti...

Upealta reissulta vaikutti. Ja seuraava kohde oli???

Eija kirjoitti...

Maiju: on tiedossa, on :D

Maaret kirjoitti...

Kiitos ihanasta "minimatkasta" Roomaan, tykkäsin!

Eleonora kirjoitti...

Rooma on ihana:)

jasonbob kirjoitti...

steph curry shoes
adidas yeezy
golden goose
supreme clothing
yeezy boost 350
lebron james shoes
hermes online
hermes
kyrie 6 shoes
yeezy 500