maanantai 13. huhtikuuta 2009

Leikkiä Uteen kanssa

Maiju esimerkiksi leikki eilen Heinin kanssa ja kun minulla ei ollut muita kavereita, niin leikin sitten Uteen kanssa. Utee on suomennettuna erittäin paksua kohokuviointijauhetta eli ultra thick embossing enamel. Tilasin tätä pari kuukautta sitten Inky wingsistä muun tilauksen ohella kun ajattelin, että pitää kokeilla kun olin jossakin aikoja sitten nähnyt sitä käytettävän ja ohjeenkin eilen löysin kun lähdin sitä käyttämään, mutta en tietysti enää kun postausta tein. Löysinkin paremman ohjeen hetki sitten kun huomasin, että Heinikan demoistahan löytyy tämänkin ihmeaineen käyttö. Siellä taitaa kohta olla kattavasti esiteltynä kaikenlaisten tekniikoiden, aineiden ja laitteiden käyttö. Kannattaa käydä tutkimassa useasti, sillä lisää on tainnut tulla tänäkin viikonloppuna.

Näistä tuli vähän erilaisia ja siihen olen vain tyytyväinen. Vahinko poikkesi nimittäin taas vierailulle ja silloinhan yleensä korttirintamalla tapahtuu jotain kivaa.
Leikkasin isommalla retrokukkaleikkurilla valkoisesta kartongista kukkia ja laitoin niihin Mementon keskipunaista mustetta. Tässä jutussa on jujuna, että musteen pitäisi olla hitaasti kuivuvaa, paljon näyttää myös vaikuttavan miten kartonki imaisee musteen ja kuivuu myös sitä kautta. No niin, keskipunaisen päälle ripottelin uteeta ja kuumensin kuumailmapuhaltimella. Siitä tuli vain pieniä kimaltelevia kohtia kukkaan. Levitin tummempaa mustetta ja sen päälle taas uteeta ja sulatin jauheen. Syntyikin kivan kirjava kukka.
Lehden tein samalla systeemillä, ensin vaaleampaa ja sitten tummempaa. Leikkuri on iso Woodwaren kohokuvioiva lehtileikkuri jolle luulin tuskin koskaan tulevan käyttöä, mutta tämän ison kukan kanssa se on just sopiva. Siinä tulee mukavasti lehtisuonetkin näkyviin vaaleampina kun ne kohokuvioituvat alaspäin. Pikkukukassa on kullanväristä mustetta uteen kanssa.

Taustakin tein uteella, mutta siihen sitä kului melkoinen määrä, joten tuskin kokeilen enää. Ensimmäistä utee-kerrosta varten laitoin vain vähän punaista mustetta ja toiseen kerrokseen Versamarkin vesileimamustetta.
Taustan tein tuon Onnea-leiman vuoksi kun halusin kokeilla miten se onnistuu. Tässä pitää sitten käyttää vain kumileimasinta joka kestää kuumuutta, koska leima painetaan uteen ollessa vielä pehmeää ja se jäähtyy nopeasti, joten pitää olla myös itse nopea. Polymeerileimasinta ei kannata kokeilla tähän koska se sulaa. Otin leimaan tummanpunaista Mementoa, mutta se näkyy vain aavistuksen verran. Onnitteluja aion kyllä näin tehdä, mutta pienemmälle valmiiksi leikatulle lätkälle.
Eiliseen korttiin yritin kovasti laittaa pitsiä, mutta eihän se siihen sopinut. Tässä se on mielestäni paikallansa. Leimasin vielä kiekuroita suoraan korttipohjaan.

6 kommenttia:

Maaret kirjoitti...

Wautzi, wau, suorastaan upeata jälkeä; Kukkanen ihan ylimakee ja kaunis, onneksi mullakin on toi lehtileikkuri, joka todellakin on jäänyt vähälle käytölle! Multa ei puutu kun utee....:)

Unknown kirjoitti...

Tosi upea lopputulos! Uteesta voi tehdä upeita koruja esim...=)

Eija kirjoitti...

Tämä oli tosiaan innostava kokeilu ja voin vain kuvitella miten kivoja ja kevyitä korviksia tästä saa. Minä kun käytän hopeaa koruissani niin tätä ei oikein siihen saa ehkä yhdistettyä, paitsi korviksiin ja suoraan koukkuihin lenkin avulla :)

maiju kirjoitti...

Todella hienoja ovat... Se munkin retrokukka, jossa käytin kohokuvioitua kartonkia oli sellainen vahinkoajatus... Ja sitten se osoittautuikin tosi mageeksi.... Tuli tosi mageita kun kartonki oli kohokuvioitu ja pisti UTEE:ta... jälki oli aika jännä kun utee otti vain johonkin tiettyihin kohtiin ja jälki oli ikään kuin epätasaista.

Koruissa on se juttu, kun UTEE:ta ei ihan helposti voi käyttää paperin molemmille puolille... koska kuumentaessa toista puolta, toinen sulaisi... Kokeiltiin meinaan... kun ajattelimme, että jos laittaisi UTEE:lla molemmat puolet tulisi varmaan mageita... mutta se oli vain ajatus, joka ei toiminut :)

Riina kirjoitti...

Upea kortti! Kukka on todella ihana! Pitääpä laittaa tämäkin tehtävien asioiden listalle...

Unknown kirjoitti...

Upea ja todella tyylikäs kokonaisuus!