lauantai 27. marraskuuta 2010

Terveiset ThaimaastaThaimaan suurin makaava Buddha Kalliotemppelissä

Kahden viikon loma Thaimaan Phuketissa ja siellä Kata Beachilla, Centara Kata Beach Resortissa on ohi ja paluu arkeen on alkanut. Paleltaa ja väsyttää, mutta eiköhän tämä tästä kun maanantaina on iloinen töihinpaluu tiedossa :)

Muu oli hauskaa ja uutta, kun en ole tuolla päin ennen ollut, mutta matkan pituus 10 tuntia ja aikaero viisi tuntia syövät naista. Vanha koira oppi uusia temppuja, kävimme snorklausretkillä kolmena eri päivänä kun ensimmäisten päivien sateet oli selätetty. Vettä tuli ihan kunnolla, kaduilla oli hetkessä 5cm vettä.

Kävimme viikonloppumarkkinoilla Phuket Townissa, jossa oli myynnissä aivan järkyttävä määrä tavaraa ja ruokaa. Mukaan tarttui helmiä ja paitoja. Helmikauppoja en missään nähnyt ja nämäkin olivat valmiita koruja, mutta ritsoihin ja nauhoihin tehty, joten ovat helppo purkaa. Turkooseja ovaaleja kissansilmiä, tummansinisiä hiekkakiviä (siftaavat valossa hienosti) ja valkoisia makeanveden helmiä. Kyllä niistä vielä jotain syntyy.

Phagn Ngan retki oli kokopäiväretki. Menimme pitkähäntäveneillä pitkän matkaa ensin James Bond -saarelle ja siitä merimustalaisten kylään. Maisemat olivat komeat. Saaria oli paljon ja korkeat karstikivikalliot kohosivat suoraan merestä.

Ensimmäinen varovainen snorklausretki tehtiin Coral Islandille ja voi ihmettä miltä vedenalainen maailma näytti. Kersanttikalat uivat melkein päin, korallia syöviä papukaijakaloja oli vaikka minkä värisiä, oranssi trumpettikalakin näkyi ja vaikka mitä mistä en edes tiedä. Paitsi inhottavan ja vaarallisen näköisen mureenan kyllä tunnistin kun opettaja se minulle näytti, muuten olisi jäänyt huomaamatta. Varsinaiset korallit olivat kivikoralleita, pallomaisia ulokkeita isommissa. Maalainen tietysti luuli, että korallit ovat "koralleja" ;)

Seuraava retki oli Raya Ayalle, Racha Ayalle eli Boynty Islandille. Täällä on kuvattu Bounty -suklaamainos ja siitä taas sitten nappasivat nimen saarelleen.
Kerrassaan upea paikka, jossa oli vain yksi hotelli, viisi tähteä ja hinta 1000 euroa/yö.. 1500 bht:n mökkejä oli myös tarjolla, mutta ei ehkä siinä kuumuudessa olisi kestänyt yötä olla pienellä tuulettimella.

Viimeinen retki tehtiin Similanin saarille, joita on yhdeksän. Kahdella niistä kävimme snorklaamassa ja lounas tarjoiltiin tukialuksella, josta osa porukasta sukelsi laitteilla. Tällä retkellä yhtenä Raya Diversin vetäjistä oli salkkareista tuttu Jama. Mikähän tämän Jamalaisen etunimi nyt mahtoi olla? En ole salkkareita vähään aikaan katsellut, mutta taitaa tämä kaveri olla poistunut sieltä jo jokin aika sitten. Similanin saarella nro kaksi joka tapauksessa oli upea Christmas Tree -koralli. Näytti ensin isokokoiselta kiveltä jossa oli kuin jalokiviä; vihreitä, sinisiä, tummanpunaisia ja keltaisia. Kun niissä kävi ilmavirta, niin jalokivet sulkeutuivat eikä niistä näkynyt jälkeäkään.

Snorkkelointi oli maakravulle, joka ei ole koskaan pelkoa tuntematta laittanut päätään veden alle, itsensä voittamista. Uidakin näköjään osasin, mutta vesi kantoi hyvin. Merivesi Andamaanien meressä ei ole yhtä suolaista kuin esim. Välimeressä eli piti sentään joitain tehdä pysyäkseen pinnalla.

Upea reissu ja mukava oli käydä Thaimaassa. Ihmiset ovat tosiaan ystävällisiä, mutta asumaan ei siellä minusta olisi. Nyt oli viileän kauden alku ja kun keli oli kosteaa ja kuumaa, niin se oli todella kuumaa auringon porottaessa. Vaatteet kostuivat jopa hotellihuoneessa vaikka siellä oli hyvä ilmastointi. Hyvä vinkki siivoojalta oli laittaa metallinen korkkiruuvi avaimen paikalle seinään huoneesta lähtiessään. Magneetti piti korkkiruuvin kiinni paikallaan ja ilmastointi pysyi päällä vaikka poistui huoneesta. Mitään pyykkiä ei tarvinnut pestä itse koska se ei olisi kuivunut, mutta ei hätää. Pesuloita oli joka puolella ja kilo pyykkiä silitettynä maksoi 70 bht eli kassillinen pari euroa, toimitus vuorokaudessa.
"Massagea" huudeltiin joka kulmalla :) Kaksi kertaa kävin Back and shoulder -hieronnassa ja hinta oli 300 bht/kerta. Tunnissa hierottiin kunnolla selkä, hartiat, niskat, pää, kasvot ja vähän käsiä ja jalkoja. Vähän ensin arastelin mennä, mutta suosittelen lämpimästi. Jos olisin ymmärtänyt aiemmin, olisin mennyt heti reissun alussa ja olisin ehtinyt hyvin käydä kolmeen neljään kertaan.

Olen ilmeisesti thai-ruoan ystävä, kun pidin melkein kaikesta. Viimeisenä iltana tosin sain niin tulista red curryä, että oksat pois. Suurin osa jäi kippoon, mutta tiedänpähän toisella kertaa.

Seuraa kuvasarja pienien selostuksien kanssa ja kukkakuvat täältä.

4 kommenttia:

Maaret kirjoitti...

Teillähän on ollut varsin tapahtumarikas ja onnistunut loma.
Snorklausreissut ovat olleet varmasti ikimuistoiset ja ihan huippukokemuksia! Tervetuloa vaan tänne KYLMÄÄN kotosuomeen värjöttelemään:):):)

Eleonora kirjoitti...

Kiitos niin ihanista tunnelmista! Tämä sopii hyvin tähän niin kylmään pakkaspäivään! :)

Eija kirjoitti...

Että pitääkin olla kylmää :( Onneksi Joulu on tulossa, se lämmittää mieltä.

mirva kirjoitti...

ihana reissu teillä on ollutkin niinkuin jo aiemminkin kerroit.
Juttujesi perusteella... seuraava paikka ehkä minullakin thaimaa :)