lauantai 27. marraskuuta 2010

James Bondin saari ja merimustalaisten kylässä
Saarella, jonka edustalla tuo maamerkki on, on kuvattu osa elokuvasta James Bond ja kultainen ase. Thaimaalaisilla näyttää olevan tapana muuttaa saarten nimiä eli saarta kutsutaan James Bondin saareksi. Saaren etu- ja takaranta olivat täynnä myyntikojuja. Yhdestä ostettiin kameraan patterit, jotka osoittautuivat heikkotehoisiksi. 10 kuvaa niillä sai otettua ja hinta oli 500 bht. Mitä tästä opitaan; opitaan, että patterit kannattaa ostaa oikeasta kaupasta. Vanhat patterit menivät varmaankin kierrätykseen, eli pakattiin uudelleen ja myytiin uusina. Tämä olisi jurppinut ihan pikkisen ellei olisi ollut toista kameraa mukana. argh.

Tällä Phagn Ngan retkellä seuraava kohde oli merimustalaisten kylä, mikä on rakennettu kokonaan tolppien päälle. Kun tsunami koetteli näitä seutuja v. 2004, täällä ei ollut huomattu muuta kuin että vesi nousi vähän. Kylä on rakennettu saaren suojaan ja se on täysin omavarainen sähköä ja vettä lukuunottamatta.

Ei kivaa katseltavaa eikä haisteltavaa näin laskuveden aikaan, mikä tapahtuu kuuden tunnin välein. Suurin osa jätöksistä menee "lyhentämättömänä" veteen.

Lapsi kehdossaan.Tämä ei ole kuvattu ko. kylässä, mutta laitoin tähän aiheeseen sopivana ;) Näitä vessamuotoja löytyi useammasta paikasta. Vettä sitten piti huuhtoa tuosta ämpäristä päälle eikä vessapaperista ollut tietoakaan.

Ei kommentteja: