sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Pilkki -kääty

 
 

Korujen ja kaiken muun tekeminen on edelleen viime aikoina innostanut enemmän kuin korttien teko. Hopealankoja, hopeahelmiä ja muutakin hopeamateriaalia on varastossa ja nyt tein tämän kaulaketjun/käädyn, josta heti tuli kommentti pilkistä. Tuli sitten samalla nimi tällekin korulle.  

Mietin tuota nimeä; kaulaketju vai kääty? Kalevala-koruhan kovasti käyttää kääty-sanaa ja sivityssanakirja määrittelee käädyn näin: "helmet, helminauha, kaulaketju, kaulanauha, ketju." Minusta kääty on jonkin verran paksumpi kuin ketju, mutta tuon määritelmän mukaan melkein mitä vaan voisi nimittää käädyksi.  Kyllä tämä minusta käädystä käy. Pituutta sillä on 81cm ja painoa tasan 40 grammaa.

Lenkit ovat 1,2mm ja 1mm hopealangasta halkaisijaltaan 10mm, 6mm, 4mm ja 3,5mm. Paksumpia lankoja ei raatsi millään käyttää, pitää säästää niitä johonkin spesiaalityöhön. Hopeakin kun on todella kallista ollut viime vuodet. Valmiit osat, siis kartiot, helmet, kukat ja tuo pitkulainen, ovat kaikki Balin hopeaa. Nimikkolätkäkin on tietysti mukana - EVI.

Kuvaamistakin piti taas harjoitella ja täytyy myöntää, että on se aika haastavaa ilman luonnonvaloa. Onneksi on olemassa kuvankäsittelyohjelmat, joilla saattaa saada jotain pelastettua.

5 kommenttia:

Maaret kirjoitti...

Käsistäsi ja hopeasta syntyy aina kaunista, ihailen ja arvostan taitoasi suuresti!

Minna kirjoitti...

Upea kääty! Täälläkin ihaillaan ja arvostetaan taitoasi:)

maarit kirjoitti...

Upeat.

Nettimartta kirjoitti...

Onpa taidokas!

chenlili kirjoitti...

baseball jerseys
ray ban
ugg boots
caoch factory outlet online
true religion
canada goose jackets
ralph lauren outlet
hermes uk
true religion jeans
stan smith shoes
201712.12chenjinyan