torstai 29. heinäkuuta 2010

Hääonnitteluja morsiusparille
Ulkona on +31 varjossa, mutta sisällä on ollut mukava olla, kun on onneksi olemassa ilmalämpöpumppu mikä puhaltaa sisäilman sopivan viileäksi. Lomaa ei ole enää jäljellä kuin huominen ja olo on vähän ikävä, mutta onpahan ollut kerrankin hienot kesälomailmat. Ei tarvitse valittaa.

Jokin aika sitten tein ensimmäisen tauluni ja laitoin siihen Nina Ramstadiuksen runon. Kiinnostuin, googletin tietysti ja löysin hänen yhteystietonsa. Selvisi, että hän on forssalainen eli melkein samalta paikkakunnalta kuin minäkin. Etsin hänen runokirjaansa "Sylillinen tähtiä" paikallisista kirjakaupoista, mutta eihän sitä tietysti enää ollut myynnissä ja oli kustantajaltakin loppu. Kuin sattumalta kirja löytyi huutiksesta ja sain sen. Pidän kovasti hänen värssyistään, joista moni sopii tauluihin ja kortteihin.

Otin yhteyttä Ninaan ja selvisi, että runokirjan tekstejä ei voi käyttää myytäväksi tarkoitettuihin kortteihin, koska hän on myynyt oikeudet muualle. Tauluihin käytettäviä tekstejä tämä ei koske, jos ostaa Ninalta oikeuden käyttöön. Niinpä sitten hankin häneltä muutaman tekstin kirjasta käytettäväksi tauluissani ja lisäksi tilasin häneltä aivan uusia tekstejä/värssyjä kortteihini, koska minulla ei runosuoni syki, ja sainkin useita mieleisiäni tekstejä.

Eli Nina Ramstadiuksen tekstejä, joita käytän tauluissani ja korteissani, ei ole lupa muiden käyttää, sillä vain minulla on niihin käyttöoikeudet.

- taulujen kiekurat ja tekstin reunat olen upottanut Color It'in kullanväriseen leimasinväriin ja embossanut pariin kertaan värittömällä. Niistä tuli aivan metallisen oloisia. Lehdet olen stanssannut ja kukat hankkinut Wild Orchidista.

Ei kommentteja: