keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Kumileimasinten puhdistus ja säilytys

Surffaillessani löysin tällaisen linkin. Sen mukaan kumista valmistettuja leimasimia ei pitäisi puhdistaa vauvanpeppupyyhkeillä vaikka käytetäänkin öljypohjaisia puhdistusliinoja. Nekin haurastuttavat leimasimet. Kirjoittaja puhui viiden vuoden kokemuksesta.
Samoin leimasimia ei pitäisi säilyttää päällekkäin koska niihin tulee helposti painumia. Ei myöskään niin, että leimasinosa on kiinni toisen palikassa jne.
Pitää myöntää, että olen käyttänyt puhdistuspyyhkeitä ja olen säilönyt osaa leimasimistani päällekkäin. Montaa kertaa en tosin yhtä leimasinta ole joutunut puhdistamaan, kun en hirveästi kortteja yhdestä leimasimesta tee.
Yhtenä leimasinten säilytysvinkkinä joku kertoi säilyttävänsä leimasimiaan uusissa pizzalaatikoissa ja kirjoittavansa sivuun mitä laatikossa on. Tämä voisi olla hyvä vinkki koska pinta-alatila hyllykössä on rajattu ja yleensä tilaa on vain ylöspäin :)
Linkistä löytyy myöskin muuta tietoa. Vinkkinä oli myös, että esim. Xyronin liimojen poistoon tarkoitetulla liimakumilla saa myös pinttyneen StazOn -musteen puhdistettua leimasta. Sehän värjää leimasimen pahasti. Pitänee testata kun muutama leimasin on tummunut jossain leimailutapahtumassa.

Ei kommentteja: