sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Patinointi valmis


Tein isänpäivälahjaksi Piina-ketjusta silmälasien pidikeketjun ja halusin patinoida sen, että se sopisi mustiin kehyksiin paremmin. Helmetissä on runsaasti neuvoja ja keskusteluja kaikenlaisesta korunteosta, mm. patinoinnista on pitkä keskusteluketju.

Yritin ensin patinointia kevyemmällä vaihtoehdolla eli keitetyllä kananmunalla. Tulos oli ruskehtava ja erittäin kirjava, eli ei onnistunut mielestäni lainkaan. Seuraava vaihtoehto oli patinointi rikkimaksalla (on apteekkitavaraa ja löytyy vain harvasta apteekista, minä ostin omani yhdeltä helmettiläiseltä). Rikkimaksa on hengitettynä vaarallista ja sormet polttavaa eli sitä on käsiteltävä vaikkapa kumihansikkaat kädessä ja hyvin tuuletetussa tilassa.
Minä tein patinoinnin terassilla, joten yököttävä hajukaan ei haitannut. Patinointi sujui muutamassa sekunnissa ja hivaisin ylimääräiset tummuudet pois 000 teräsvillalla. Lopputulos oli mielestäni hyvä ja aion patinoida tulevaisuudessakin. Sillä saa kivasti korostettua yksityiskohtia koruissa. Jotkut tietysti pitävät vain kirkkaasti hohtavasta hopeasta, mutta tällä saa lisää elävyyttä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Waude Eija ! Ihanaa ketjua :)
Ps. se sun ranneketju messuilla vasta upea olikin !!!!!!!!