sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Sarah Kayn leimasimet

Aina välillä putkahtavat esiin angel policy-asiat eli saako leimasimella leimattuja kortteja tehdä myyntiin. Minulta kysyttiin asiasta hetki sitten enkä osanut vastata, kun en ole vielä Kayn kuvista kortteja tehnyt.
Olen etsinyt ja etsinyt pitkään Sarah Kayn angel policy-tietoja, mutta mistään en löydä sellaista tietoa, että niitä saisi tehdä myyntiin.
Rachelle Ann Millerin Sugar Nelliet löytyvät, mutta Sarah Kayta ei mistään. Tästä on pakko tehdä päätelmä, että ei saa ja pidän vielä kuvat jäissä ennenkuin alan niistä kortteja tekemään.

Onko jollain parempaa tietoa asiasta kuin minulla?

Edit: Maijulta tuli heti vastaus. Ja se on, että EI ja varmennus omaan käsitykseeni siitä, että en ole väärin ymmärtänyt. Siis ei Sarah Kayn kortteja muuta kuin omaksi ilokseen kortteihin toistaiseksi.

Rahasta tai periaatteestahan leimasinten suunnittelijoilla tässä tietysti on kysymys. Leimasinten menekkiin tällä varmasti on suurikin merkitys. Harvalla kortintekijällä on varaa ostaa kallista leimasinta vain yhden kortin tekemistä varten. Kortin saa paljon halvemmalla valmiina. Lisäksi leimasin on vain yksi tekijä kortissa. Korttiin tarvitaan pohjakartonki, kuori, erilaisia liimoja ja värejä, taustapaperit, tekstit sun muut tilpehöörit. Miten paljon kukin haluaa korttiinsa tavaraa laittaa.
Ensimmäiseksi tulee mieleen, että copyrightin omistajalle ei tehdas tarjoa tarpeeksi rahaa, että leimasin saataisiin angel policy-listalle.
Huh, tulihan vuodatus, mutta alkoi ketuttamaan.

Edit 3.5.2009 Tekijänoikeuspolitiikka on muuttunut. Maiju on juuri tehnyt postauksen tästä.
"

  • oltava käsinleimattuja
  • enintään 100 kuvaa per leimasin
  • myynti sallittu ainoastaan pienimuotoisissa tilaisuuksissa (myyjäiset, paikalliset messut, hyväntekeväisyystilaisuudet)
  • kortin taakse on merkittävä tekijänoikeusmerkintä esim. "leimasin SARAH KAY design (C) John Sands (Australia) Ltd"

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei saa tehdä myyntiin. Jossain vaiheessa näytettiin jo vihreää valoa, mutta asia ei ole edistynyt mihinkää. Ei menetetä vielä toivoa, mutta tällä hetkellä siis vastaus on vielä EI.

Taru Jehkonen kirjoitti...

Itsekin tätä jaksan harmitella ja ihmetellä. Varsinkin kun angel- politiikkakin kun kieltää tuon teollisen tuotannon yms... joten ei nämä korttien tekijöinen määrät kovin suuria ole markkinoilla. Mutta toivotaan parasta - ehkä joku päivä!

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan Sarah Kay:n osalta luotetaan siihen, että niitä ostetaan kuitenkin (varmaan ostettaisiin vieläkin enemmän jos lupa myyntiin myönnettäisiin).

Mutta ei menetetä toivoa. Uskon, että asiasta vielä neuvotellaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä päätin kanssa ottaa tuossa viime syksynä Sarah Kayn leimasimet myyntiin, mutta kun minulle selvisi ettei niistä valmistettuja kortteja saa myydä. Niin olin vähällä perua tilauksen. Sitten sieltä tuli mailiä, jossa annettiin ymmärtää, että ehkä kohta tulee lupa saada myydä. Mutta niinkuin Maiju sanoi niin ei ole tullut mitään varmaa. Ja kaiken lisäksi tilaamani Joululeimasimet olisivat tulleet vasta marraskuun lopussa niin päätin perua koko tilauksen. Ja toistaiseksi en aio niitä ottaa myyntiin. Enkä aio edes ostaa niitä leimoja,koska en tee niillä mitään koska suurin osa tekemistäni korteistani menee myyntiin. Harmillista, mutta näin vaan on.